Junior de Pomme Z

Junior de Pomme Z staat ter dekking.

De historie van de familie

JUNIOR DE POMME Z

JUNIOR DE POMME Z

Junior de Pomme Z is een toekomsttalent met Franse topgenen. In de uitzonderlijke pedigree van deze beloftevolle vijfjarige hengst is de genetisch hoogwaardige Grand Prix-hengst Jus des Fontaines samengebracht met zijn eigen moederlijn. Na een indrukwekkende start in de jonge paardenwedstrijden in Frankrijk, heeft de elitehengst Jus des Fontaines zijn sportcarrière voortgezet onder Steve Guerdat. Deze zoon van Olympisch kampioen Jus de Pomme behaalde vanaf achtjarige leeftijd al goede resultaten op het hoogste niveau en plaatste zich in meerdere 5*-Grand Prixs. Als tienjarige kwam er, net als bij zijn fenomenale vader, een vroegtijdig einde aan het leven van deze hengst. Uit een beperkt aantal nakomelingen heeft hij wel meerdere internationale springpaarden geleverd.

JUS DES FONTAINES

Zo is Jus des Fontaines vader van 1.45/1.50m-paarden als Jarratelle Z en Talulla, en was Poker des Cohues zelfs succesvol in het Wereldbekercircuit. De AES-gekeurde Junior de Pomme Z is gefokt uit de merrie Nadine des Liteaux Preferent Presatie, die op haar beurt de Olympische prestatiegenen van grootverdiener Lux Z inbrengt. Ze leverde al meerdere springpaarden waaronder ook het 1.40m-springpaard Adine (v.Barbarian). Deze moederlijn gaat in de derde generatie terug op de Grand Veneur-dochter Thetis de Baugy, die een volle zus is van de Franse Grand Prix-hengst Sheyenne de Baugy, en zelf aan de basis staat van internationale springpaarden als Conthargos Rouge BF (v.Conthargos, 1.60m), Nine des Fontaines (v.Andiamo Z, 1.45m), Kid de Baugy (v.Narcos II, 1.50m) en natuurlijk Jus des Fontaines (v.Jus de Pomme, 1.60m). Uit deze directe stam komt bovendien de befaamde Olympische hengst Quidam de Revel. Daarmee beschikt de vijfjarige Junior de Pomme Z over excellente Franse prestatiegenen. Met zijn eigen talent doet hij deze sterke afkomst volledig eer aan.

JUS DES FONTAINES

JUNIOR DE POMME Z

JUS DE POMME

LENEKE GEERTZEMA & DE FAMILIE KERSTEN

Mede-eigenaren van Junior de Pomme Z zijn de familie Kersten en hij staat in training bij Lars Kersten, die grote verwachtingen van hem heeft. “Junior de Pomme Z heeft heel veel pluspunten. Hij laat zich heel goed bewerken, heeft van nature veel balans in galop en springt met veel afdruk. Op de sprong valt zijn goede lichaamsgebruik en sprongafloop op. Daar komt nog bij dat hij over veel vermogen beschikt en mij een heel goed gevoel geeft.”

NADINE DES LITEAUX PREFERENT & PRESTATIE

ADINE VADER BARBARIAN HALFZUS JUNIOR DE POMME Z

KINDEREN VAN ADINE

DIRKA MOEDER VAN QUIDAM DE REVEL

QUIDAM DE REVEL

THÉTIS DE BAUGY MET HAAR FOKSTER MARGUARITE SAVARY

Quidam de Revel stond jaren aan de top van de World Breeding Championships Jumping Stallion ratings, zich vestigend als de meest vooraanstaande – en duurste – levende vader van springpaarden. Quidam de Revel was zelf een spring idool; lid van het Franse Olympische team en individueel vierde op de Olympische Spelen van Barcelona onder Herve Godignon. Een jaar later waren de patriottische Franse fokkers geschokt toen de Deense zakenman Flemming Velin de hengst kocht voor een nog steeds geheim bedrag.

Quidam de Revel is zonder twijfel de beste en grootste leverancier van springpaarden ter wereld. Een opmerkelijk aantal nakomelingen maakt furore in de internationale springsport. Zijn moeder Dirka is een topmerrie uit dezelfde familie als de hoogaangeschreven Franse hengst Uriel, en won zelf internationale springrubrieken onder Nelson Pessoa.

JUS DE POMME 2X GOUD OLYMPISCHE SPELEN ATLANTA

LUX Z DEELNEMER OLYMPISCH SPELEN SYDNEY

JUNIOR DE POMME Z 2 OLYMPIC GRANDFATHERS

DEKGELD JUNIOR DE POMME Z

Vaste kosten €250,- + BTW en koerier kosten+ bij dracht op 1 oktober 2021 wordt €550,- in rekening gebracht of u stuurt op 1 oktober 2021 een gustverklaring van uw dierenarts. Het insemineren van uw merrie en het verblijf op een station is voor rekening van de eigenaar en geschiedt geheel op eigen risico. Als de merrie verblijft op een station, dient zij tegen influenza ingeënt te zijn. Gaarne ontvang ik per e-mail lenaanna@live.nl bij de eerste inseminatie een kopie van het stamboekpapier en uw eigen gegevens adres etc. Verzenden van sperma binnen Nederland- en buitenland worden de daadwerkelijk gemaakte koerierskosten in rekening gebracht.
Na de eerste inseminatie volgt de vaste kosten van €250,- excl. btw. De dierenartskosten voor het opvoelen, scannen, medicijnen en overige handelingen zijn voor rekening van de merriehouder. Wij leveren diepvriessperma en er wordt geïnsemineerd op eicelcontrole door een dierenarts. Indien mogelijk kan vers sperma geleverd worden in overleg. Het dekseizoen eindigt op 15 augustus 2021.